Methode en boek Kleding als taal

Stijlkwadrantenmethode, de essentie

De Stijlkwadrantenmethode® is de eerste methode met een integrale aanpak voor kleding, waarin kleur, stijl, context en innerlijke verdieping met elkaar verbonden zijn. Met de Stijlkwadrantenmethode® kun je outfits samenstellen die zowel recht doen aan de context als aan jouw uiterlijk èn je innerlijk. Deze methode leert je out of the box te denken. Het is speels en efficiënt, geschikt voor mannen en vrouwen, en gemakkelijk toepasbaar om je authentieke kledingstijl te ontdekken en ontwikkelen.

Binnen deze methode zijn er drie onderdelen waarmee je werkt: de stijlcategorieën, het speelveld [innerlijk kompas] en het ABC van kleding. Je kunt deze alle drie inzetten voor particuliere en zakelijke adviezen en trainingen.

De stijlcategorieën

De stijlcategorieën zijn een compact en overzichtelijk systeem dat is bedoeld om snel de boodschap van kleding mee te bepalen: Wat straalt je lichaam uit? Wat vraagt een bepaalde context?  Hoe breng je een boodschap helder over met je kleding? De stijlcategorieën gaan over onderscheid maken, het analyseren van de taal van kleding.

Klik hier voor meer informatie over het 7-maanden Masterprogramma Kleding als taal – De Stijlcategorieën.

Het speelveld en het innerlijk kompas

Het speelveld is het diepere niveau van de Stijlkwadrantenmethode®, het is genuanceerd en persoonlijk. Op de cirkel van het speelveld maak je je innerlijk kompas, het instrument waarmee je de verscheidenheid en eenheid van jouw innerlijk in beeld brengt en leert vertalen naar kleding.

Het ABC van kleding

Het ABC van kleding is een systeem dat zowel bij de stijlcategorieën als bij het speelveld gebruikt wordt. Het bevat alle elementen waaruit kleding is opgebouwd (contrast, kleur, vorm, dessin, stof, glans en accessoires). Het ABC is het instrument waarmee je jouw kwaliteiten en boodschap vertaalt naar kleding die recht doet aan jouw innerlijke en uiterlijke schoonheid en de context.

Boek Kleding als taal UITVERKOCHT

Hoe laat je met je kleding zien wie je bent? Eva Hollander ontwikkelde het Stijlkwadrantenspel® Kleding als taal en schreef het boek Kleding als taal.

In 2014 heeft ze de VIP Award gewonnen:

“Eva Hollander is baanbrekend geweest met haar boek ‘Kleding als taal’ en haar trainingsprogramma. Een geweldige bijdrage aan de professionalisering van het vak.”

Met haar boek Kleding als taal maakt Eva Hollander ons ervan bewust dat we door middel van onze kleding uitdragen wie we zijn. Daarom is het goed te weten wat je kleding over jou vertelt. Het door de auteur ontwikkelde ‘Stijlkwadrantenspel®‘ geeft technieken, handvatten, voorbeelden en inspirerende oefeningen om te ontdekken wie je bent en welke kleding bij je persoonlijkheid past. Ben je van nature ingetogen of extravert, neig je meer naar yin of naar yang, kies je voor een formele of een informele kledingstijl?

Het boek stelt op speelse wijze indringende vragen aan de orde als: wie ben ik? Wat wil ik echt? Hoe laat ik mezelf zien?

Het inspirerende boek dat je de juiste handvatten geeft om je authentieke kledingstijl te ontdekken.

Het boek is niet meer te bestellen. Heb je interesse in het werken met deze methode, kijk op Masteropleiding Kleding als taal.

Het boek is niet meer te bestellen.