Kledingadvies met Kleding als taal

Uniek | persoonlijk | praktisch | effectief | inspirerend

Kledingadvies met de methode Kleding als taal is voor mannen en vrouwen, en gaat verder dan de mode en trends. Het is persoonlijk, concreet en praktisch, toepasbaar op ieder moment, bij iedere gelegenheid, zowel zakelijk als privé. Het zoomt in op jou, op wie jij bent uiterlijk én innerlijk.

Jouw verhaal: wat vertel je met je kleding

Geregeld horen we: ‘Ze nemen me maar zoals ik ben’. Maar hoe kunnen zij dan direct zien wie je bent als mens? Kleding als taal leert je om je eigen kledingtaal te spreken: door je bewust te worden van wie je bent, wat je uit wilt stralen en hoe je dat zichtbaar maakt in je kleding.

Jouw communicatie: wat wil je zeggen met je kleding

Je krijgt nieuwe inzichten en verdieping in de taal van kleding om zo te leren nuanceren en helder te communiceren met jouw kleding. Vaak heb je standaardregels geleerd zoals: ‘In een formele situatie draag je donkere kleuren en in een informele situatie draag je lichte kleuren.’ Maar wist je dat je er ook heel mooi krachtig en formeel uit kunt zien in lichtere kleuren, en informeel in donkere kleuren? Als je maar weet hoe je dat doet en wanneer dat voor jou een goede keuze is.

Jouw kracht: stralend jezelf zijn

Als mens wil je volledig zichtbaar zijn. Je wilt sprankelen, je geweldig voelen in de kleding die je draagt en je vol zelfvertrouwen kunnen presenteren. Kortom: Je wilt er stáán en bij iedere gelegenheid kunnen laten zien wie je bent!

Onze kracht: jou persoonlijk kledingadvies geven

Er is heel veel te ontdekken bij een persoonlijke, genuanceerde en stijlvolle uitstraling in kleding. Wij helpen je graag om jouw unieke persoonlijke kwaliteiten zichtbaar te maken en je inzicht te geven in jouw kleding als taal. Hierdoor breng je je boodschap helder over, kun je én jezelf zijn én er prachtig uitzien. Bovendien sluiten de adviezen zoveel mogelijk aan bij je garderobe en je favoriete kledingstijl, en ontvang je tips en inspiratie voor je persoonlijke stijlontwikkeling voor zichtbaar succes.

Onze kracht bij bedrijven: workshops, presentaties en trainingen voor teams  

Wil je in het zakenleven succesvol zijn? Dan is jezelf optimaal presenteren en overtuigend overkomen een must. Een interactieve presentatie, workshop of training is bedoeld om een team van managers, medewerkers op een interactieve praktische en leuke manier bewust te maken van de taal van kleding en persoonlijke uitstraling. En hoe je met de juiste kledingkeuze je optimaal kunt presenteren voor zichtbaar succes. Maar hoe creëer je succesvolle outfits die bijdragen aan jouw zakelijk succes? Tijdens de interactieve training leer je bewust te worden van de non-verbale communicatie zoals het effect van de eerste indruk, de taal van kleding en hoe je persoonlijke kwaliteiten kunt benadrukken binnen je unieke stijl. Hiermee investeer je in je eigen ontwikkeling, die van je bedrijf en in de toekomst. Er wordt gewerkt met de professionele methode Kleding als taal – De Stijlcategorieën van Eva Hollander.

Vind een Image Consultant

Klik hier voor de lijst met opgeleide Kleding als taal Integraal Image Consultants of Erkend Stijlcategorieën Experts.

Deze image consultants hebben de licentie om te mogen werken met Kleding als taal en de Stijlkwadranten-methode. Zij zijn professioneel, deskundig en bevlogen, en al jaren een  inspiratiebron voor particulieren en bedrijven.

Reacties deelnemers en bedrijven . . .

Aegon: “Ik was weer erg onder de indruk van de energie, leuke en professionele manier van presenteren. Een dikke 9! Het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Het meest waardevolle was het inzicht in wat de impact is van je kledingkeuze op je uitstraling en dat het echt (mede) bepalend is voor een versneller van zichtbaar succes.”


Alexander: “Het is verrassend hoe kleine aanpassingen zoveel verschil kunnen maken. Nu ik mijn kleding anders combineer, komen mensen makkelijker op mij af om een praatje te maken.”


Carolien: “Nu weet ik hoe ik ook mijn speelse kant in mijn zakelijke kleding kan laten zien. Ik straal nog steeds autoriteit uit, maar hoef niet meer stijf in het pak. Ik voel me hier een stuk beter bij. Dankjewel voor je goede en gerichte adviezen.”


John: “Zelfs mijn puberzoon gaf me een compliment dat ik er zo leuk uitzie!”


Samanthe: “Je hebt me geleerd hoe ik er mooi, vrouwelijk en stralend uit kan zien, terwijl ik toch op de achtergrond mag blijven. Ik hoef niet te veranderen, ik mag gewoon mezelf zijn. Dat is fijn.”

Zo laat je zien we je bent

De 5 meest belangrijke kwaliteiten van Marcella zijn:

  • sprankelend
  • elegant
  • open
  • krachtig
  • hoge kwaliteit

Op de linker foto wil Marcella in haar kracht staan en autoriteit uitstralen voor een bedrijfspresentatie. Het zwarte pak en witte blouse geven haar geen kracht en ze is niet zichtbaar.

Op de rechter foto staat Marcella volledig in haar kracht en straalt ze autoriteit uit tijdens de presentatie voor medewerkers van een groot bedrijf. Ze is volledig zichtbaar zichzelf.

De 5 meest belangrijke kwaliteiten van Peter zijn:

  • creërend
  • doelbewust
  • sociaal
  • onconventioneel
  • oog voor detail

Op de linker foto: zo gaat Peter gekleed in zijn vrije tijd.

Op de rechter foto: dit is Peter in volledige kracht tijdens een teamvergadering voor zijn werk als commercieel manager bij een groot bedrijf in kantoorinrichting.

Op beide foto’s hierboven zie je hoe Peter zijn 5 belangrijkste innerlijke kwaliteiten laat zien in zijn outfits voor 2 verschillende gelegenheden.