Masterprogramma Kleding als taal – De Stijlcategorieën

Ben jij een ambitieus image consultant? Stylist? En wil jij . . .

 • je onderscheiden als erkend stijlcategorieën expert?
 • je kennis verdiepen en je marktpositie versterken?
 • het uiterlijk, het innerlijk van de klant en context zichtbaar maken?
 • op hoog niveau je klanten adviseren?

Dan is het masterprogramma zeer geschikt voor jou!
De nieuwe groep start in 2022.

School jezelf tot een ware stijlcategorieën expert, zet jezelf en je bedrijf opnieuw op de kaart met het masterprogramma | Dat kan in slechts 7-maanden.

IK WIL GRAAG MEER INFORMATIE OVER HET MASTERPROGRAMMA 

Kleding als taal masterprogramma | De Stijlcategorieën

Het masterprogramma is intensieve begeleiding aan jou als ambitieus image consultants, die verdieping wil in het vak. Jij leert professioneel te werken met het boek Kleding als taal – de Stijlcategorieën, om je zo te kunnen onderscheiden als Erkend Stijlcategorieën Expert. Het resultaat is dat jij op hoog niveau je klanten kunt adviseren en je marktpositie versterkt.

De Stijlcategorieën zijn uitermate geschikt om in te zetten voor zowel individuele klanten, als in zakelijke bedrijfsadvisering voor teams. De Stijlcategorieën zijn een onderdeel van de professionele leergang van de unieke methode van het Stijlkwadrantenspel® van Eva Hollander.

De hoofddocent van het masterprogramma is Marcella Andringa. Bertine Oudesluijs is examinator en Eva Hollander senior-consultant.
Marcella en Bertine zijn als enige twee door Eva Hollander hiervoor opgeleid en bevoegd om Kleding als taal – het Stijlkwadrantenspel® te onderwijzen aan image consultants.

Programma [start 2022]

Deelname aan het 7-maandenprogramma Kleding als taal – De Stijlcategorieën
omvat de volgende onderdelen:

 • een instaptoets (digitaal) voorafgaand aan de start van het masterprogramma
 • drie studiedagen: 1 dag Leeuwarden/Amersfoort: locatie Stijlinspirator / locatie Koetshuis / 2 dagen Amersfoort: locatie Koetshuis
 • voorbereidende opdrachten voor iedere studiedag
 • persoonlijke coach-call bespreking eerste verslag
 • praktijkdagdeel locatie Amersfoort
 • 3 inspirerende zoomsessies
 • drie keer een onderzoek met proefklant waarover verslag & feedback (proefklant mee naar studiedag 2 en 3)
 • theorie- en praktijkexamen
 • intensieve begeleiding met maximaal 4 deelnemers

Tijdens dit 7-maanden Masterprogramma is er een besloten studenten chatgroep.

Op de laatste studiedag is het theorie- en praktijkexamen. Na het afronden met goed resultaat ontvang je het certificaat Erkend Stijlcategorieën Expert en mag je vermeld worden op de website Kleding als taal. Het nieuwe leerjaar is net gestart. Heb je interesse? Start in 2022, deels online, deels offline.

Reviews . . .

Deelneemster Masterprogramma ‘Kleding als taal:
de Stijlcategorieën (Succesvol afgerond april 2018)

Mijn naam is Nanda Otten-Duvekot, ik ben eigenaar van Kleur Uniek. Bijna 10 jaar geleden startte ik met kleuranalyses. Omdat kleding meer is dan alleen kleur heb ik mijn dienstenpakket uitgebreid met stijladviezen en specifieke visagieopdrachten. Mijn visie is dat iedereen het waard is om te laten zien wie hij of zij werkelijk is. Dat omvat niet alleen een mooie buitenkant met de juiste kleding en een goede make up, maar het begint juist allemaal vanuit de binnenkant, de basis. Met het Masterprogramma ‘Kleding als taal’ ben ik nu in staat vanuit ieders persoonlijke, innerlijke waarden, eigenschappen en talenten de vertaalslag naar de buitenkant te maken. Pas dan zien mensen wie je werkelijk bent en kom je maximaal tot je recht.

Het Masterprogramma
Om mijn werk meer inhoud en diepgang te geven had ik eerder al eens het boek ‘Kleding als taal’ aangeschaft, waarin oa het systeem van de ‘Stijlcategorieën’ werd beschreven. Pas tijdens het Masterprogramma zelf werd het begrip ‘Stijlcategorie’ meer verdiept en kreeg ik helder hoe één en ander praktisch toepasbaar is. Dit kwam met name door het stappenplan wat ons werd aangereikt maar ook door het vele oefenen met proefklanten en de intensieve huiswerkopdrachten Het systeem is zeer waardevol in dit werk. Zeker wanneer je met diepgang wilt adviseren. Het programma heeft me dan ook een flinke boost aan kennis en zelfvertrouwen gegeven. Ik voel nu dat ik als professional nog sterker sta, beter onderlegd ben en dat ik eea naar de klant toe goed kan onderbouwen en toelichten.
De opleiding doe je er niet ‘even bij of naast’. De opdrachten zijn groot en veelomvattend. Juist daardoor leer je je adviezen te verfijnen, op details te letten en komt je klant volledig tot zijn recht. Hoe je voor elke gelegenheid een geschikte outfit kunt samenstellen voor je klant wordt je systematisch aangeleerd, zodat jij het ook voor je klant in begrijpelijke stappen kunt overbrengen.

Hoe ga ik dit programma integreren
Met de opgedane kennis en kunde wil ik me meer gaan toeleggen op een totaaladvies. Niet alleen op een onderdeel adviseren maar he totaalplaatje zodat het advies aansluit bij de buiten- en binnenkant van de klant. De klant ziet en voelt dan dat het allemaal ‘klopt en werkt’. Daarnaast ga ik het geleerde meenemen in een lopend project waarin ik met langdurig werklozen werk. Door het Masterprogramma kan ik hun nu op eenvoudige wijze uitleggen en meegeven welke boodschap kleding overbrengt en hoe cruciaal dit is in een sollicitatieprocedure. Zo kunnen zij een goede 1e indruk maken bij sollicitaties die passen bij hun persoon.

Waardering met een cijfer: 8

Ook interesse in het programma? Maar misschien nog vragen of nieuwsgierig naar andere zaken? Je mag me altijd mailen via: kleur.uniek@xs4all.nl